Stowarzyszenie zmian w jakości diety z całkowitą i specyficzną dla przyczyn śmiertelnością ad

W tym miejscu oceniliśmy związek między 12-letnimi zmianami (od 1986 do 1998) w trzech wyżej wymienionych wynikach dietetycznych, a następnie ryzyko całkowitej i przyczynowo-skutkowej śmierci w latach 1998-2010 wśród uczestników badania Nurses Health Study i Badanie follow-up Health Professionals. Przeanalizowaliśmy także zmiany krótkoterminowe (wynik wyjściowy do obserwacji 8-letnich, 1986-1994) i zmiany długoterminowe (wynik odniesienia dla 16-letnich obserwacji, 1986-2002) w zakresie jakości diety w odniesieniu do sumy i przyczyny. konkretna śmiertelność. Metody
Studiuj populację i projekt
W badaniu pielęgniarskim dotyczącym zdrowia, badaniu prospektywnym, które rozpoczęto w 1976 r., Zarejestrowano 121 700 pielęgniarek, które miały od 30 do 55 lat. Badanie follow-up Study Health Professionals, badanie prospektywne, rozpoczęte w 1986 r., Objęło 51 529 pracowników służby zdrowia w USA w wieku od 40 do 75 lat. Co 2 lata wysyłano do uczestników ankiety bazowe i uzupełniające w celu aktualizacji informacji dotyczących zdrowia i stylu życia w okresie obserwacji 20, 21. W obu badaniach wskaźniki kontynuacji przekraczały 90% w obu kohortach.22
W przypadku obecnych badań początkowy cykl ustalono na 1986 r., Poziom podstawowy ustalono na 1998 r. (Zmiany w jakości diety zostały obliczone w latach 1986-1998), a koniec obserwacji nastąpił w 2010 r. Wyłączyliśmy uczestników z historią chorób sercowo-naczyniowych. choroby lub raka na poziomie wyjściowym lub przed nim w 1998 r., brakujące informacje dotyczące współzmiennych żywieniowych i związanych ze stylem życia lub bardzo niskie lub wysokie spożycie kaloryczne (<800 kcal lub> 4200 kcal dziennie u mężczyzn i <500 lub> 3500 kcal na dobę u kobiet). Wykluczyliśmy także uczestników, którzy zmarli przed 1998 rokiem. Ostateczna analiza obejmowała 47 994 kobiet i 25 745 mężczyzn.
Przestudiuj badanie
Pierwszy autor sformułował pytanie i projekt, przeprowadził analizy statystyczne, zinterpretował wyniki i napisał pierwszy szkic manuskryptu. Drugi i piąty autor przyczynił się do opracowania pytań badawczych i analiz statystycznych. Siódmy, ósmy i ostatni autorzy przyczynili się do opracowania i opracowania badań oraz pozyskania danych. Wszyscy autorzy przyczynili się do interpretacji danych i krytycznej rewizji manuskryptu, zatwierdzili ostateczną wersję i podjęli decyzję o przesłaniu manuskryptu do publikacji. Pierwsi i ostatni autorzy ponoszą główną odpowiedzialność za ostateczną treść i zapewniają dokładność i kompletność danych i analiz.
Ocena żywieniowa
W punkcie wyjściowym, a następnie co 4 lata, uczestnicy zgłaszali informacje na temat swojej diety za pomocą zatwierdzonego kwestionariusza częstotliwości żywności. Zapytano ich, jak często w ostatnim roku spożywały one każdą żywność o standardowej wielkości porcji. Odtwarzalność i ważność kwestionariuszy częstotliwości żywności została opisana wcześniej.12,23,24
Obliczyliśmy trzy wyniki w zakresie jakości diety przy użyciu składników żywności i kryteriów oceny, które zostały opisane wcześniej.25 Krótko, Indeks Alternatywnego Zdrowego Odżywiania zawierał 11 składników żywności, każdy od 0 (niezdrowy) do 10 (najzdrowszy) i wybrany na podstawie dowody na związek z ryzykiem choroby przewlekłej.12 Łączne wyniki mieściły się w zakresie od 0 do 110, przy czym wyższe wyniki wskazują na zdrowszą dietę
[więcej w: laparoskopia endometrioza, endometrioza ból, blinatumomab ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: blinatumomab endometrioza ból laparoskopia endometrioza